Sentiers didactiques >>

Kaplička Panny Marie Lurdské

Panna Marie Lurdská je titul Panny Marie, který se váže k jejím zjevením v Lurdech, malém městečku v jižní Francii. Tato zjevení se údajně odehrála v roce 1858, kdy se Panna Marie zjevila 14leté dívce jménem Bernadette Soubirous. Kaplička je vystavěna tak, aby připomínala jeskyni Massabielle, kde se zjevení odehrála. V kapličce se nachází socha Panny Marie Lurdské, zobrazující ji tak, jak byla popsána Bernadette – v bílém šatu s modrým pásem, s růžencem v ruce. Kapličky Panny Marie Lurdské mají hluboký náboženský a kulturní význam. Slouží jako místa pro duchovní obnovu, meditaci a modlitbu. Jsou také důkazem pokračující víry a oddanosti křesťanů po celém světě.

1. Poutní místa: Lurdy se staly významným poutním místem a mnoho lidí, kteří nemohou cestovat do Francie, navštěvují kapličky Panny Marie Lurdské v jejich vlastní zemi.

2. Úcta k Panně Marii: Kapličky jsou vyjádřením úcty k Panně Marii a místem pro modlitbu a meditaci.

3. Zázračné uzdravení: Mnoho lidí věří v léčivou moc vody z Lurd a navštěvuje kapličky, aby se modlili za uzdravení nebo poděkovali za zázračná uzdravení, která připisují Panně Marii Lurdské.

4. Poselství naděje: Kapličky připomínají poselství naděje, pokání a modlitby, která Panna Marie předala Bernadette.

Carte

Mapa